Новини

15 грудня Вінниччина виходить з червоної зони

13 грудня 2021, 17:54

Рішення про перехід до жовтої зони ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили на сайті МОЗ. Підставою для того, щоб Вінниччина залишила червону зону, стало зниження двох показників: рівня госпіталізацій та кількість нових випадків коронавірусної хвороби в області. Щодня медики реєструють до 200 нових хворих на COVID-19, зокрема хворіють і діти. Кілька днів поспіль кількість пацієнтів, які одужали від COVID-19, перевищує кількість госпіталізованих. Про це «Місту над Бугом» розповіла заступниця директора обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації Тетяна Бондаренко.

«Зараз хворіє 14 тисяч осіб. Щодня реєструються летальні випадки, хоча їх кількість теж зменшилась. За останній тиждень 97 випадків - на 30 менше, ніж попередній тиждень. І ми бачимо, що інтенсивність виявлення нових випадків, тобто інтенсивність захворювань спадає», - пояснила пані Тетяна.

Вінниччина перетнула межу в мільйон проведених щеплень від коронавірусу. Вакцинувалися 1 мільйон 18 тисяч мешканців області. 465 тисяч наших земляків вже завершили повний курс вакцинації COVID-19, тобто 38 відсотків населення області. Доступні для щеплення чотири вакцини: Pfizer, Moderna, CoronaVac і AstraZeneca.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Усіх, хто ще не отримав щеплення, просять звернутися до своїх сімейних лікарів чи до найближчого центру вакцинації населення. Попереду новорічні-різдвяні свята, щоб провести їх у сімейному колі, зробіть щеплення від COVID-19. Захистіть себе та своїх рідних!, - наголошує Тетяна Бондаренко.

Читайте також:
За минулий тиждень на Вінниччині задокументували понад 400 порушень карантину

Поділитися :