Новини

21 березня – Всесвітній день лісів

22 березня 2023, 15:24

Ліси - середовище існування приблизно 3/4 усіх видів рослин, тварин і грибів, що є на нашій планеті.

Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів. Він забезпечує деревиною і продуктами її переробки, харчовими і лікарськими ресурсами, іншими матеріальними цінностями. 21 березня відзначають Всесвітній день лісів. Цю традицію було започатковано в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства.

«Всесвітній день лісів потрібно використовувати для поширення інформації про всі аспекти багатства лісу, представлені з трьох позицій: виробництво, захист та відновлення», – сказав керівник пресслужби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслав Вовк.

Довідка: кожної секунди Земля втрачає 1,5 га недоторканого лісу – своїх природних легенів, місця існування величезної кількості живих організмів. Впродовж життєвого циклу людина використовує близько 100м3 деревини – це невеликий гай. Для виготовлення одного листа паперу формату А4 потрібно від 13 до 21г якісної деревини, а для однієї книги – близько 5кг деревної сировини. За годину гектар лісу поглинає стільки вуглекислого газу, скільки за годину видихають 200 людей.

Поділитися :