Новини

23-річний житель Вінниччини ошукав більше десятка громадян

29 грудня 2023, 14:05

Представляючись працівником служби безпеки банку, за кілька місяців зловмисник заволодів коштами потерпілих на суму більш ніж 100 000 гривень.

Як повідомляють на сайті ГУНП у Вінницькій області, до поліції звернулася 35-річна жителька Івано-Франківської області. Потерпіла повідомила, що до неї зателефонував невідомий чоловік. Він представився працівником служби безпеки банку.

Зловмисник повідомив жінці, що з її банківської карти намагаються заволодіти грошима, тому негайно потрібно перерахувати кошти на мобільний телефон нібито працівника банку, які потім повернуться. Після того як потерпілі виконували його вказівки, всі кошти з карток зараховувалися на його банківські рахунки та мобільні телефони. 

23-річний хмільничанин телефонував за випадковими номерами. Наразі слідчі задокументували 11 злочинних епізодів. Поліція встановлює інших осіб, які могли постраждати від дій зловмисника.

"28 грудня на підставі зібраних під час досудового розслідування доказів, слідчим відділенням поліції № 2 Хмільницького райуправління за процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство)" - коментують в поліції.

За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

 

Поділитися :