Новини

62 вінничанина вже звернулись до травматологічного відділення. Семеро госпіталізовано

8 грудня 2021, 15:06

Через ожеледицю до лікарні звертаються пацієнти з забоями, розтягненнями, вивихами, переломами.

Як повідомив Місту над Бугом медичний директор міської клінічної лікарні ШМД Богдан Трохименко, сьогодні Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, а саме її травматологічне відділення працює в посиленому режимі.

«Сьогодні у нас значно більше пацієнтів ніж зазвичай. З восьмої години ранку і до обіду до нас звернулися за медичною допомогою 62 пацієнти. Сім з яких ми госпіталізували», - відзначив Богдан Трохименко.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Водночас Департамент охорони здоров'я Вінницької міської ради нагадує:

  • Якщо на вулиці суцільний лід, ходити краще неспішно, дрібними кроками, коліна трохи зігнути, наступати на всю підошву.
  • Шукайте  ділянки  без льоду, на яких можна перепочити та вільно пройти декілька кроків.
  • Якщо стає зрозумілим, що падіння все ж почалося, краще встигнути присісти. Так можна відновити рівновагу або ж зменшити можливі наслідки падіння.
  • Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів, тому краще одягніть теплі рукавиці.
  • Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Як інформують на сайті міської ради, попри складні погодні умови з 5 години ранку 28 одиниць спецтехніки посипають дороги, тротуари та зупинки громадського транспорту протиожеледною сумішшю. А двори багатоповерхівок двірники посипали протиожеледною сумішшю ще з 6 години ранку.

Поділитися :