Новини

9-ть закладів освіти Вінницької громади термомодернізують до початку опалювального сезону

10 липня 2023, 09:54

Зокрема, в 59-ому дитячому садочку планують утеплити зовнішні стіни, що дозволить мінімізувати тепловтрати.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, наше місто активно готується до наступного осінньо-зимового періоду. Досвід минулорічних обстрілів енергетичної інфраструктури та ризик блекауту показали, наскільки важливі заходи з енергоощадності та термомодернізації.

7 липня депутати на сесії Вінницької міської ради проголосували за виділення коштів на термомодернізацію дитячого садочка № 59 по вулиці Політехнічна, 16. Тут планують утеплити зовнішні стіни, влаштувати мембранну покрівлю, мережу водопостачання й водовідведення, утеплити фундаменти та їх гідроізоляцію, замінити вікна, а також всі зовнішні двері на металопластикові. 

Окрім того, на цьому об'єкті обладнають окремий тепловий пункт (ІТП). Це дозволить ефективно використовувати теплову енергію, зменшити втрати тепла та контролювати температуру в будівлі. У цілях безпеки також встановлять систему зовнішнього відеоспостереження та облаштують освітлення.

"Проведення цих робіт має на меті кардинально виправити ситуацію з цим навчальним закладом, оскільки за результатами перевірки було визначено, що тепловтрати цієї споруди є колосальними. Також окрім заходів із енергоефективності та термомодернізації буде проведено й ряд інших робіт, як от впровадження інклюзивності", – зазначає виконувач обов’язків директора департаменту капітального будівництва Денис Мазуренко.

У департаменті капітального будівництва зазначають, що до початку опалювального періоду планують термомодернізувати ще 8 закладів освіти.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

 

Поділитися :