Новини

Американська організація передала у Вінницю 11 тонн гуманітарного вантажу

29 липня 2022, 09:19

Вантажівка з гуманітарною допомогою від американської організації GEM у співпраці з ГО «Якість життя» прибула в наше місто 27 липня.

Як повідомляють на сайті міської ради, ця гуманітарна допомога розрахована у першу чергу для внутрішньо переміщених осіб.. У пакунках - вологі серветки, санітайзери, футболки, набори постільної білизни, подушки, шкарпетки, побутова хімія та продукти харчування.

Як зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, місто домовилось з представниками міжнародної організації про постійні постачання надалі. А частину допомоги могли б спрямувати на забезпечення необхідними речами найпростіших укриттів для цивільного населення.

“Ми відповідально ставимося до допомоги, бо це людські ресурси, людські гроші, людська енергія - ми це дуже поважаємо і цінуємо. Постільну білизну надалі ми могли б направити також у наші медичні заклади. Маємо чотири шпиталі та три пологових будинки, де ці комплекти знадобляться. Є потреба в генераторах, наметах для створення пунктів обігріву, польових кухнях, щоб громада могла краще підготуватися до зими”, - каже міський голова.

Заступниця міського голови Галина Якубович додала, що частину одягу направлять в Гуманітарний центр речей, оскільки потреба у цьому для родин вимушених переселенців є постійно.

“Зараз ми спостерігаємо ще одну хвилю міграції з тих зон, де тривають активні бойові дії. Люди до нас їдуть з Миколаєва, Харкова. Тож частину «гуманітарки» направимо в центр речей, щоб люди могли вибрати, наприклад, ковдри, подушки, які їм потрібні”, - зазначила Галина Якубович.

Засновник та президент фонду "GEM" Майкл Каппоні наголосив, що "Global Empowerment Mission" намагається реагувати на всі події, які відбуваються в Україні.

“ Це не одноразова допомога. В Україну ми щомісяця відправляємо близько ста контейнерів з допомогою, і частину цього будемо спрямовувати у Вінницю. Нас надихає те, що ми побачили у вас – як організована робота гуманітарного хабу для підтримки людей», - сказав Майкл Каппоні.

15 липня представники організації побували на місці теракту в районі площі Перемоги у Вінниці. Людям з постраждалих будинків передали продукти та гігієнічні набори. Цього разу привезли понад 200 продуктових наборів для мешканців вже інших будинків, які зазнали пошкоджень.

Окрім того, благодійники повідомили, що впродовж незабаром розпочнеться робота з заміни 150 вікон вікон у постраждалих від теракту будинках.  

«Ми зробили всі заміри. Вже з понеділка всі вікна підуть в роботу і впродовж десяти днів почнеться монтаж в цих двох будинках”, - відзначив співзасновник ГО «Якість життя» Роман Зінюк.

Водночас у двох будинках - на вул. Винниченка, 35, та Коцюбинського, 37 – вже виконуються роботи з відновлення даху за кошти міського бюджету.

Поділитися :