Новини

Автопарк вінницьких рятувальників поповнився сучасними спецавтівками

11 квітня 2024, 09:37

Надзвичайники отримали п’ять авто в межах співпраці з міжнародними партнерами з Литви, Канади, Німеччини та Швейцарії.

Як ідеться на фб-сторінці ГУ ДСНС у Вінницькій області, три автомобілі передали частині піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спецпризначення. Серед них – оперативно-піротехнічна водолазна машина для перевезення особового складу і майна для відділення підводного розмінування, вантажний автомобіль підвищеної прохідності зі стрілою-маніпулятором, а також піротехнічний автомобіль важкого типу на базі шасі МАN. Останній, зокрема, для перевезення великогабаритних вибухонебезпечних предметів.

Ще одне спецавто, а саме - автопідіймач колінчатий, з максимальним вильотом стріли на 45 метрів, незабаром заступить на бойове чергування в одному із рятувальних підрозділів Вінниці. Така техніка у вінницькому гарнізоні з’явилася вперше. На ній надзвичайники можуть безперешкодно дістатися 14-поверхівки.

Також автоцистерна ємністю 6,5 тонн відсьогодні посилить боєздатність підрозділу пожежно-рятувальної частини в м.Козятин.

До того ж, рятувальників «озброїли» 150-ма сучасними аптечками для надання домедичної допомоги. Всі вони укомплектовані необхідними засобами та медикаментами.

Поділитися :