Новини

Безбар'єрність та доступність: у Вінниці облаштують перетин вулиць Театральна – Магістратська

10 жовтня 2023, 09:22

Роботи здійснюються за кошти іноземних партнерів у межах спільного проєкту Вінницької міської ради та ГО «Гармонія».

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на перетині вулиць Магістрацька-Театральна приступили до облаштування понижень тротуару поблизу регульованого пішохідного переходу. Роботи виконуюються у рамках проєкту Integrated Urban Development in Ukraine, що впроваджується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Урядів Німеччини та Швейцарії. 

"Реконструкції вулиць міста, в ході якої вуличний простір адаптується до потреб маломобільних громадян, створення повністю безбар’єрного середовища є дуже тривалим процесом, адже вимагає великих капіталовкладень і часу. Зважаючи на виклики, які постають перед місцевими бюджетами в умовах війни, та актуальність теми інклюзивності простору, відповідні завдання мають вирішуватись не тільки в ході комплексних реконструкцій, а і в межах поточного ремонту тротуарів. Саме таке спрямування має проєкт, який ми сьогодні реалізовуємо на вул. Театральній за фінансової підтримки німецької урядової компанії GIZ", - зазначив представник КП "Агенція просторового розвитку" Максим Кравчук.

Цей проєкт планували з міжнародними партнерами від початку 2023 року. "Агенція просторового розвитку" здійснювала його у співпраці з Інститутом розвитку міст, департаментом комунального господарства і благоустрою ВМР та ГО «Гармонія». За результатами обстеження вул. Театральної було визначено найбільш проблемні її ділянки. Йдеться, зокрема, про ненормативні бордюрні пандуси (або їх відсутність), вибоїни або відкриті водовідвідні лотки. Зараз планують облаштувати 14 безбар'єрних спусків та замінити 5 відкритих бетонних водовідвідних лотків на тротуарах.

"Однією із задач пілотного проєкту є пошук і тестування рішень, які можуть стати стандартом для системного застосування на вулицях міста, а також відпрацювання алгоритмів контролю за якістю робіт. Впоратись плануємо до завершення осені", - зазначив представник КП "Агенція просторового розвитку".


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :