Новини

Близько 130-140 фахівців потребує вінницьке підприємство Barlinek

18 серпня 2022, 13:45

Понад 150 працівників підприємства нині служать у лавах ЗСУ, а ще для понад 270 працівниць та їх дітей після початку повномасштабного вторгнення мали можливість виїзду за кордон, аби працювати на підприємстві групи Barlinek в Польщі.

Як розповів Місту над Бугом заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, на заводі Barlinek наразі працюють 1295 людей, з-поміж них – 11 переселенців. Водночас створюють нові робочі місця і наразі на підприємстві є відкриті вакансії. Потрібні фахівці на посаду заточувальника, помічника оператора, водія навантажувача, приймальника сировини та сортувальниць. За словами Андрія Очеретного, зараз обсяги виробництва сягають 65-70% довоєнного часу.  

Barlinek має більше ніж тисяча двісті працівників, на сьогодні забезпечив для Збройних Сил України сто шістдесят працівників які здійснюють операції в зоні бойових дій. Тож у них виникла  велика кількість відкритих вакансій. Це стосується вакансій, які потрібно закривати чоловікам. Найбільш затребувана в них професія це водій навантажувачів, їх потрібно багато, а також заточувальники верстатів, оператори та помічники операторів. Якщо говорити про жінок це  - сортувальниці.  Якщо є наснага працювати, то будь ласка, відділ кадрів Barlinek чекає. Сьогодні заповнити потрібно десь близько 130-140 вакансій, які у них виникли з початку активних бойових дій 24 лютого, - каже пан Андрій.

Більшість цих вакансій не потребують спеціального досвіду роботи чи навичок, всьому навчать одразу на виробництві. Середня зарплата на виробничих спеціальностях складає 13,5 тисяч гривень, – каже Андрій Очеретний, але є і деякі виклики.

Є ряд викликів, які пов'язані з тим що на сьогодні їм не повертають ПДВ. Є вже досить велика сума заборгованості, але ми вже працюємо спільно з Міністерством фінансів над розв'язання цієї проблеми і я сподіваюсь найближчим часом хоча б  частина коштів буде сплачені, щоб вони мали можливості виплат заробітних плат і навіть їх збільшення. А також для того, щоб можна було нарощувати виробництво яке на свій чи день, а вийшло тільки  на 67% від довоєнних, - зазначив посадовець. 

Наразі лише деякі ділянки на підприємстві працюють в безперервному режимі. Тож залучених в цих напрямках робітників керівництво забезпечує транспортом і довезенням додому та на роботу, аби не порушувати правил комендантської години. За працівниками їздять у Липовець, Турбів, Немирів, Жмеринку. За словами заступника міського голови, попри те, що понад 270 працівниць та їх дітей після початку повномасштабного вторгнення мали можливість виїзду за кордон, аби працювати на підприємстві групи Barlinek в Польщі, левова частка людей вже повернулася у Вінницю. Місто, каже Андрій Очеретний, сприяє роботі стабільно працюючих підприємств, особливо у такий складний період. 

Експорт - це надходження валюти у країну, яка сьогодні конче необхідна для того, щоб Збройні сили мали можливість тилового забезпечення.  Якщо говорити про місто, ми зацікавлені в тому, щоб у нас вінничани були при роботі. Щоб у них була гідна заробітна плата. Щоб підприємства платили податок на доходи фізичних осіб, власне що і робить підприємство Barlinek   постійно і сумлінно. У них повний соцпакет, вони відповідально ставляться до своїх зобов'язань, - підсумував Андрій Очкеретний. 

Поділитися :