Новини

Боролись за Україну до останнього: за минулий тиждень стало відомо про загибель 32-ох захисників з Вінниччини

16 жовтня 2023, 11:42

Протягом останнього тижня, з 9 по 15 жовтня, стало відомо про загибель 32-ох захисників з Вінниччини: Георгія Голубова, Владислава Продана, Володимира Янчука, Андрія Гончара, Миколи Левченка, Вадима Горецького, Дмитра Конова, Івана Урсула, Олександра Зінкевича, Віталія Бурлаки, Петра Герейла, Романа Патерока, Максима Притули, Анатолія Грішина, Вадима Дубецького, Максима Підлипного, Євгена Чепелюка, Івана Катрука, Тараса Вансовича, Віталія Брижака, Олексія Жупанова, Юрія Українця, Сергія Самикіна, Сергія Шелегона, Романа Мазура, Олександра Замкового, Сергія Гальченка, Сергія Мельника, Петра Плахотнюка, Олександра Осадчука, Дмитра Телеснюка та Юрія Кондратюка.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Георгія Голубова. Воїн став до лав Збройних Сил України за покликом власного серця. Був сапером у 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді. Бойовий шлях Оборонця розпочався понад рік тому у пекельному Бахмуті, а закінчився на Запорізькому напрямку – під селом Копані Пологівського району. Мужній Захисник загинув 4 жовтня під час виконання військового завдання.

Барська міська рада повідомляє про загибель Владислава Продана. Командир роти плавальних машин поліг 11 жовтня...

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Володимира Янчука. Старший солдат поліг у бою 27 вересня поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області.

Барська міська рада повідомила про загибель Андрія Гончара. Захисник ще з 2020 року боронив Україну. 3 жовтня мужній Оборонець поліг у бою з окупантами. 

Іллінецька громада повідомляє про загибель Миколи Левченка. Оборонець прийняв свій останній бій 4 жовтня в районі с. Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

Барська міська рада повідомляє про загибель Вадима Горецького. Життя захисника обірвалось 5 жовтня на Донецькому напрямку. 

Ладижинська громада повідомляє про загибель Дмитра Конова. Оборонець прийняв свій останній бій 6 жовтня.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Івана Урсула та Олександра Зінкевича.

Іван Урсул поліг 8 жовтня, захищаючи Україну від окупантів.

Олександр Зінкевич віддав своє життя того ж дня в районі н.п. Макіївка, Сватівського району, Луганської області.

Піщанська селищна рада повідомила про загибель Віталія Бурлаки. Захисник, боронячи Батьківщину від рашистів, поліг 9 жовтня в районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області.

Шаргородська громада повідомила про загибель Петра Герейла. Оборонець доєднався до лав ЗСУ у грудні 2022 року. 9 жовтня 2023 року в районі міста Часів Яр Донецької області мужній воїн прийняв свій останній бій...

Барська міська рада повідомила про загибель Романа Патерока. Воїн з перших днів повномасштабного вторгнення, без вагань, встав на захист Батьківщини. 

"Ця кривава війна забрала ще одного сина, чоловіка, батька, друга… Наш земляк був мужнім та відповідальним бійцем, відважно виконував накази і вірно служив народові України", - йдеться у повідомленні.

Староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко повідомив про загибель Максима Притули. Максим з перших днів повномасштабного вторгнення захищав нашу свободу та суверенітет, отримав важке поранення на фронті, після лікування знову повернувся в пекло війни. 

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Анатолія Грішина. Воїн 1 листопада 2021 року пішов на контрактну службу, яку проходив у м. Миколаїв, в 3-ій бригаді ім. Контр-Адмірала Михайла Білинського – морським піхотинцем. Був учасником ATO. Після повномасштабного вторгнення ніс службу на Бахмутському, Авдієвському, Миколаївському та Херсонському напрямках. Захисник загинув 7 жовтня в результаті ДТП під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Наддніпрянське на Херсонщині.

Літинська громада повідомляє про загибель Вадима Дубецького. Захисник прийняв свій останній бій поблизу н.п. Первомайське Донецької області.

Оратівська громада повідомляє про загибель Максима Підлипного

"Це був прекрасний син, дорогий брат, він був всесвітом для своєї коханої дівчини. Він мріяв одружитися та мати щасливе сімейне життя… Безжальна війна забрала не лише його життя, а й мрії і майбутнє…",  - йдеться в повідомленні.

Тульчинська райдержадміністрація повідомляє про загибель Євгена Чепелюка. Захисник боронив Батьківщину з липня 2022 року. 

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Івана Катрука. Призваний на військову службу 2 червня 2023 року, Захисник мужньо боронив Україну від окупантів. На жаль, 8 жовтня Оборонець прийняв свій останній бій в районі населеного пункту Макіївка Луганської області. 

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Тараса Вансовича. Воїн поліг 9 жовтня під час виконання бойового завдання в районі села Новомихайлівка Донецької області. 

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Віталія Брижака. Воїн прийняв свій останній бій 9 жовтня поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олексія Жупанова. Воїн разом із побратимами з 59-ої окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка боронив Україну на Донецькому напрямку. Смертельне поранення отримав у бою 10 жовтня у Покровському районі. Життя Захисника обірвалося у 34 роки… 

Калинівська міська рада повідомила про загибель Юрія Українця. З 2019 року воїн підписав контракт зі Збройними силами України. З перших днів повномасштабної війни в Україні захисник став на захист Вітчизни й до останнього свого подиху залишився вірним військовій присязі та Україні. Оборонець загинув 10 жовтня на Донеччині.

Вороновицька громада повідомила про загибель Сергія Самикіна. Життя воїна обірвалось 10 жовтня 2023 року на Сході України під час виконання бойового завдання.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Сергія Шелегона. Захисник поліг 10 жовтня у бою за Україну. 

Барська міська рада повідомила про загибель Романа Мазура. Захисник став на захист України ще у 2021 році. 11 жовтня Оборонець прийняв свій останній бій.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Олександра Замкового. 11 жовтня Захисник поліг у бою з окупантом.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Сергія Гальченка. До війська Захисника мобілізували у березні. На війні служив танкістом. 11 жовтня під час виконання бойового завдання на Запоріжжі внаслідок артилерійського обстрілу вогневої позиції захисник отримав поранення несумісні з життям.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Сергія Мельника. Майстер-сержант 11 жовтня поліг у важких боях за Батьківщину на Донеччині.

Погребищенська міська рада повідомляє про загибель Петра Плахотнюка. Захисник боронив Україну ще з часів АТО. 11 жовтня на Запоріжжі Оборонець прийняв свій останній бій...

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Олександра Осадчука. Захисник 1-го вересня під час виконання бойового завдання на Запоріжжі отримав важкі поранення. Більше місяця лікарі боролися за його життя у Запоріжжі, Дніпрі та Києві, але боєць помер 11 жовтня.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Дмитра Телеснюка. 11 жовтня під час мінометного обстрілу ворога Оборонець поліг.

Іллінецька громада повідомила про загибель Юрія Кондратюка. Свій останній бій оборонець прийняв 13 жовтня.

Світла пам'ять Героям. Співчуття рідним та близьким..

Поділитися :