Новини

Центр історії Вінниці перетвориться на Музей Вінниці

26 листопада 2021, 11:32

Заклад почне працювати у січні 2022 року.

Як інформують на фейсбук-сторінці Центру історії Вінниці, відповідне рішення прийняли на сесії міськради сьогодні, 26 листопада. Музей знаходитиметься у садибі Львовича. Після завершення державної реєстрації та завершення всіх підготовчих моментів заклад почне працювати у січні 2022 року. Водночас після цього музей все ще буде зачинений для відвідувачів. Адже у планах - реставрація садиби Львовича, що включає розробку проєктно-кошторисної документації та безпосередньо реставраційні роботи. Окрім реставрації, будівлю та двір необхідно буде пристосувати під експозиційні потреби. На відкриття дверей музею для відвідувачів варто очікувати протягом найближчих кількох років.

"Музей Вінниці стане тією структурою, яка представлятиме місто у всіх його проявах: природному, історичному, культурному, економічному соціальному, політичному, урбаністичному тощо. Він стане простором комунікації всіх небайдужих до свого міста, майданчиком зустрічей з Вінницею, вінничанами і вінницькістю", - інформують у дописі.

Юридична особа КП “Центр історії Вінниці” (вже з новою командою) існуватиме й надалі, набувши нових функцій та перейшовши в управління Департаментом маркетингу міста і туризму ВМР. Реорганізоване підприємство з назвою “Офіс туризму Вінниці” надаватиме послуги в майбутньому Туристичному хабі за адресою вул. Соборна, 89, а також координуватиме заходи, виставкові проєкти та атракції, включені до програм перебування туристів.

Поділитися :