Новини

Центральна виборча комісія назвала голів шести міських ОТГ на Вінниччині

4 листопада 2020, 16:48

У чотирьох громадах на посаду міського голови обрали представників політичної партії "Українська Стратегія Гройсмана". 

 

Центральна виборча комісія оприлюднила результати виборів голів шести міських ОТГ на Вінниччині. Згідно з ними,  4 новообрані мери - представники політичної партії "Українська Стратегія Гройсмана":

  • Микола Грушко - голова Липовецької міської громади
  • Анатолій Кушнір - голова Жмеринської міської громади
  • Сергій Гаджук - голова Ямпільської міської громади
  • Тетяна Єрмолаєва - голова Козятинської міської громади

Валерій Коломєйцев, який очолить Ладижинську міську громаду, є представником партії "Наш край". А  міським головою   Немирівської міської громади за результатами ЦВК, є самовисуванець Віктор Качур. 

У коментарі радіо "Місто над Бугом" представник Комітету виборців України Владислав Телень зазначив, що у великих містах, районах та областях підрахунок голосів триває досить довго, а остаточні результати будуть відомі 6 листопада.

"Є громади, які вже порахували голоси, встановили підсумки, деякі навіть оприлюднили. Знаю громади, які вже визначились з датами проведення перших сесій. Але це маленькі громади, де було декілька дільничих виборчих комісій, де вибори проводили за системою мажоритарних виборчих округів частково, тому там дуже просто і швидко все рахується. Що стосується великих міст, районів і областей, підрахунок голосів триває довго, тому що спочатку  всі територіальні виборчі комісії повинні порахувати голоси до районної і обласної ради в межах своїх округів. Потім до 3 листопада включно вони здавали протоколи до районів і областей.  І зараз ці виборчі комісії встановлюють підсумки виборів у своїх межах. Остаточно всі прізвища переможців будуть відомі 6 листопада 2020 року", - розповів Владислав Телень.

 

Поділитися :