Новини

Цей зимовий період для Вінниці може бути складнішим за минулий - Сергій Моргунов

2 серпня 2023, 10:21

У Вінниці провели чергове засідання Оперативного штабу з підготовки до наступного опалювального періоду, на якому обговорили хід виконання запланованих ремонтних робіт підприємств критичної інфраструктури та безпекові питання.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, однією з основних тем обговорення було питання безпеки, оскільки існує ймовірність, що ворог відновить терористичні обстріли критичної інфраструктури України. Керівникам підприємств критичної інфраструктури доручили посилити заходи безпеки та провести відповідне навчання з працівниками.

"Якщо минулого року росіяни били по енергетичних об’єктах України, то зараз існує велика ймовірність того, що удари будуть завдаватись й по інших важливих будівлях", – зазначив Сергій Моргунов.

Генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик зазначив, що підприємство продовжує формувати запас твердого палива та паливно-мастильних матеріалів. Окрім того, на випадок блекауту, підготовані генератори.

"Наразі працівниками підприємства уже виконали понад 80% від усього обсягу робіт із технічного обслуговування котелень, котлів, центральних теплових пунктів (ЦТП), індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та реконструкції тепломереж", - додав Максим Білик.

Генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго» Ковальов Андрій зазначив, що підготовка теплового господарства у Вінниці йде у плановому порядку. Наразі готовність підприємства складає близько 70%. 

Працівники КП «Вінницяоблводоканал» продовжують здійснювати заміну водопровідних та каналізаційних мереж. Наразі уже замінено понад 2 кілометри водопроводу та 200 метрів каналізації.

"Наразі підприємство забезпечене альтернативними джерелами живлення на 90%", - прокоментував керівник КП "Вінницяоблводоканал" Дмитро Кістіон.

Сергій Моргунов доручив розглянути можливість передачі у тимчасове користування підприємству генератор на 500 кВт. Це сприятиме стабільності в роботі підприємства в умовах відсутності електроенергії.

Міський голова зазначив, що наразі потрібно об’єднувати зусилля і добре підготуватись до опалювального періоду, враховуючи різні виклики війни та кризові ситуації.

Окрім того, очільник громади наголосив, що у Вінниці продовжаться перевірки укриттів. Тому важливо не лише усувати недоліки по об'єктах, а й вдосконалювати їх стан. 

"Там потрібно наводити порядок і створювати належні умови, де можливо, із санвузлами, водою та освітленням, а також підключати альтернативні джерела живлення. Програму по підтримці в цьому питанні ми не скасовували", - наголосив Сергій Моргунов.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :