Новини

Депутати міськради виділили кошти на газопровід для Вінницького індустріального парку

29 жовтня 2021, 14:00

Після покращення інфраструктури, учасники індустріального парку зможуть підключитися до газопостачання.

Для завершення будівництва внутрішнього газопроводу до кінця року, необхідно 1 мільйон 800 тисяч гривень. Довжина газопроводу – 2,2 кілометри. Загальна вартість проєкту - понад 3 млн грн. Загалом на облаштування інженерною інфраструктурою, території Вінницького індустріального парку на Немирівського шосе, з бюджету вінницької громади інвестували майже 87 млн грн. Це будівництво доріг, облаштування водопостачання, електропостачання, каналізування та водовідведення, інші об'єкти інфраструктури. Адже чим комфортніші умови створені для бізнесу, тим більше інвесторів зайде в індустріальний парк. А це нові робочі місця та збільшення надходжень до бюджету. Наголошує директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Максим Мартьянов.

«Зараз там і компанія Head і компанія Кенку, які є учасниками двох різних індустріальних парків, бо ми зацікавлені в цьому питанні, плюс ще три компанії, які заявили наміри про будівництво своїх підприємств на території парку теж будуть користуватися цим газопроводом», - розповів пан Максим.

Розбудова індустріальних парків є одним з пріоритетних напрямів реалізації Стратегії «Вінниця 3.0». Наразі продовжується будівництво доріг, що ведуть до індустріальних парків, заплановано проєктування внутрішніх проїздів.

Поділитися :