Новини

Депутати Вінницької міської ради затвердили бюджет громади на 2024 рік

22 грудня 2023, 14:09

На пріоритетні напрями, такі як підтримку ЗСУ, зміцнення економічної спроможності громади та забезпечення соціальної підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх сімей та родин загиблих, виділено левову частку бюджету, а саме 3 млрд грн.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, основний фінансовий документ отримав одноголосну підтримку депутатів міської ради. Головними пріорітетами у новому році залишаються безпека та оборона

За доходами бюджет сформовано в обсязі 6,3 млрд грн. Основну роль у структурі бюджету відіграє загальний фонд, оскільки забезпечує 96,4 % всіх доходів. Одним із бюджетоутворюючих залишається податок на доходи фізичних осіб. Видатки – на рівні 6,5 млрд грн, з яких 5,6 млрд грн – за рахунок власних надходжень. У структурі видатків загального фонду 161 млн грн (2, 9%) становить резервний фонд, кошти якого передбачені на випадок ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, зокрема збройної російської агресії.

На пріоритетні напрями планується спрямувати левову частину бюджету, а це 3 млрд грн.

  • З них 1 млрд грн на пріоритет "Безпека та оборона": підтримку Збройних сил України та безпеку кожного жителя громади.
  • 1,2 млрд грн передбачено на пріоритет "Стійкість": зміцнення економічної спроможності, стабільну роботу критичної інфраструктури, якісний рівень освіти та охорони здоров’я.
  • 816,3 млн грн – на пріоритет "Турбота": забезпечення соціальної підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх сімей та родин загиблих, а також усіх вразливих верств населення.

"Ми всі розуміємо, що є дуже багато викликів, але наше головне завдання – наповнення і ефективне використання коштів. І це стосується всіх: виконавчих органів влади, комунальних підприємств, Я дякую всім за активність під час обговорення проєкту бюджету і на інформаційних зустрічах, і громадських слуханнях… А тепер наше завдання і виконавчих органів, і представницьких контролюючих органів належним чином наповнити бюджет і економно його використати, згідно з тими пріоритетами, які в нас визначені",  – зауважив вінницький міський голова Сергій Моргунов. 


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :