Новини

Дискутували на гостросоціальні теми: у Вінниці провели соціально-правові дебати для підлітків

16 листопада 2023, 12:13

Студенти обговорювали навчання за кордоном та доречність проведення розважальних заходів під час війни.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 15 листопада відбулося чергове засідання клубу соціально-правових дебатів, які проводить Служба у справах дітей у Вінниці. У ньому взяли участь 17 активних студентів вінницьких коледжів. Більшість підлітків беруть участь у дебатах вперше.

Такі заходи – чудова нагода вивчити щось нове, знайти цікаві знайомства, розвинути комунікативні навички.

"На жаль, через пандемію та воєнний стан підлітки довго навчалися дистанційно. Студенти скучили за офлайн-заходами. Як викладач, прагну, щоб мої студенти набралися досвіду ведення дебатів, могли грамотно та обґрунтовано підбирати аргументи, ввічливо опонувати", - зазначила викладачка Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій Раїса Іванівна. 

Дебати пройшли під керівництвом начальниці відділу превентивної роботи Служби у справах дітей Людмили Марценюк. За її словами, дебатний клуб, який організовує Служба у справах дітей, існує близько 10 років.

"Приємно бачити, що у молоді є бажання обговорювати актуальні соціально-правові теми. Такі заходи – це можливість сформувати інтелектуальну еліту нашого міста, майбутнє нашої країни. Підліткам цікаво, вони проявляють свою індивідуальність, вчаться обґрунтовано говорити, слухати і чути один одного", - зауважила Людмила Марценюк.

Для дебатів усіх студентів поділили на 4 групи. Теми обирали спільно і врешті-решт дійшли до консенсусу: обговорюватимуть навчання за кордоном та доречність проведення розважальних заходів під час війни. За одну тему беруться дві команди: одна висловлює аргументи «за», інша – «проти». На виступ учасника дається три хвилини. Запитання до опонентів – тільки вітаються. Врешті, студенти не тільки обговорили актуальні теми, але й здобули не менш важливу навичку – власне, вести дебати.

 
Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :