Новини

Для вінничан можуть змінитися правила оформлення субсидії

12 квітня 2021, 14:04

Нові правила діятимуть після погодження урядової постанови.

Як інформують на сайті міської ради, Кабінет Міністрів ініціює зміни до Порядку призначення житлових субсидій на неопалювальний та наступний періоди. Так, з травня призначення житлової субсидії на неопалювальний та наступний періоди здійснюватиметься лише після подання нових заяв про призначення та надання житлової субсидії й декларації про доходи та витрати осіб. Директорка департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова пояснила "Місту над Бугом", що потрібно робити вінничанам, які оформлюють субсидію.

"Відповідно до тих змін в Управлінні соціального захисту населення (вул. Космонавтів, 30) та  в "Прозорому офісі" соціального спрямування (на Замостянській, 7) іде попередній запис на видачу талонів. Але хочу сказати, що з карантинними обмеженнями цей заис здійснюється лише в телефонному режимі", - пояснила Валентина Войткова.

Якщо зміни все ж таки затвердять, мешканцям Вінницької міської територіальної громади необхідно звернутися за телефонами: 50-83-88- Управління соцзахисту населення "Правобережне"; або ж 50-86-70- Управління соцзахисту населення "Лівобережне". Також можна записатись самостійно через "Персональний кабінет" на офіційному сайті Вінницької міської ради.

"По телефону особа дізнається, на який день і час видіний талон. Тод треба підійти до "Прозорого офісу", там працівник соціального захисту відповідно до карантинних вимог здійснюватиме прийняття документів", - розповіла Валентина Войткова.

Водначас Валентина Войткова додала, що наразі не потрібно терміново отримувати талон, адже це поки що ініціатива уряду. Талон стане обов’язковим після затвердження нової постанови. Якщо зміни уряд не прийме, вінничанам, як і раніше, субсидії перерахують автоматично.

Поділитися :