Новини

Для вінничан провели одноденний воркшоп із проєктного менеджменту

24 квітня 2024, 11:20

Учасники мали можливість попрактикуватися у правильності написання грантової заявки, формуванні та презентації проєктів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, одноденне заняття «Від ідеї до впливу» провели у хабі «Місто змістів» в межах проєкту «Спільно», який впроваджується Фондом громади «Подільська громада». Він об'єднав на своєму майданчику представників громадських організацій та фахівців Вінницької міської ради.

Учасники практикувались у написанні, формуванні та презентації грантових проєктів. А переможці ще й отримати кошти на їх реалізацію. У програмі воркшопу значна увага приділялася можливостям комплексного підходу до продукування та оформлення ідей, які в подальшому можуть претендувати на отримання гранту від донорських структур, у тому числі міжнародних. Кожна із 5-ти команд представила свій проєкт. 

Теми напрацьованих грантових заявок різнилися як за галузями та сферами, так і соціальною спрямованістю: від розвитку активного туризму, поширення серед підлітків знань про досвід демократії до підтримки Захисників та Захисників та їхніх родин.

«Приємно відзначити, що до воркшопу, крім працівників структурних підрозділів міської ради, активно долучилися і представники громадських організацій. Усі учасники - молоді та креативні. У нелегкий для країни час, дуже важливо, щоб якомога більше людей, які прагнуть зміцнити нашу громаду, мали знання та вміння участі у грантових проєктах. Такі додаткові джерела фінансування від донорів будуть необхідними й у період відновлення країни. Дякуємо Фонду громади «Подільська громада» за підтримку плідних ініціатив та гарну співпрацю. Сподіваємося на її продовження у найближчій перспективі», - зауважила директорка департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук.

За умовами воркшопу шляхом таємного голосування було визначено два проєкти-переможці, які отримали фінансову підтримку на їх реалізацію. 

Перше місце і мінігрант у сумі 30 тисяч грн здобув проєкт департаменту кадрової політики Вінницької міської ради та ОГС «Комунікаційна майстерня», що передбачає підвищення рівня ефективних комунікацій між співробітниками/цями ЦНАПів міста з ветеранами та членами їхніх сімей.

Друге місце і 20 тисяч грн – у команди, яка генерувала ідею провести серед підлітків симуляційну гру «Зміни – це ми» із залученням депутатів, старост, представників виконавчих органів влади тощо. Цей проєкт впроваджуватимуть відділ молодіжної політики ВМР спільно з молодіжними організаціями Вінниці.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :