Новини

До 5 років ув'язнення загрожує жителю Могилева-Подільського - шанувальнику кремлівської пропаганди

14 серпня 2023, 10:28

60-річний уродженець Молдови публічно підтримував дії країни-агресора, просував російські наративи на своїй сторінці в забороненій соцмережі.

Про це йдеться на фб-сторінці Вінницько обласної прокуратури.

Підозрюваний є активним користувачем забороненої в Україні з 2017 року російської соціальної мережі «Одноклассники». Її чоловік використовував для особистого спілкування. І навіть після початку повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну виявив стійку прихильність до «руського міра».

Він відкрито підтримував рашистів та звинувачував саме українських військових в обстрілах мирного населення у Донецькій області. Зловмисник цитував російських «воєнкорів» та захоплювався видуманими «бойовими подвигами» рашистів, які начебто звільняють українські землі від «окупантів» та протистоять «українським націоналістам».

"Так, підозрюваний вподобав та поширив на своїй сторінці антиукраїнські матеріали з акаунтів «Антимайдан и нас 945000 с нами Правда и Бог!» та «Новороссия». Під виглядом «официальных сводок» у них легітимізується терористична організація «днр», яка «совместно с Вооруженными силами Российской Федерации продолжают освобождать от украинских оккупантов населённые пункты». Також публікації містили вигадану статистику бойових втрат обох сторін та скорботу за загиблими бойовиками у маріупольській кампанії", - повідомляють у прокуратурі.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За ці дії підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: Управління СБ України у Вінницькій області

Поділитися :