Новини

До 8 років ув'язнення загрожує посадовцям, які організували на Вінниччині незаконний видобуток корисних копалин

24 січня 2024, 11:22

Своїми діями 67-річний директор підприємства та 60-річна начальниця кар’єру за 3 роки завдали шкоди навколишньому природному середовищу на понад 12,9 млн грн та "нажили" 3 млн грн нелегальних заробітків.

Як повідомляють на сайті ГУНП у Вінницькій області, фігуранти протягом 2021-23рр. попри зупинення спеціального дозволу на користування надрами роботу карє'ру, не зупинилися й організували видобування та продаж пісковику об’ємом близько 3 тисяч м3. Він належать до корисних копалин загальнодержавного значення. 

Прибуток від збуту сировини ділили в обхід бухгалтерії шляхом переведення коштів на карткові рахунки банківських установ. Розслідування встановило, що загальна сума легалізованих доходів від такої діяльності склала 3 млн грн.

Днями завершилося досудове розслідування та справу скерували до суду. 

"Фігуранти обвинувачуються у незаконному видобуванні надр та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України). Подальшу долю обвинувачених вирішить суд", - коментують у поліції.

 

Поділитися :