Новини

До Програми охорони навколишнього природного середовища Вінницької МТГ на 2021-2023 роки внесли зміни

24 лютого 2023, 14:33

У планах на 2023 рік - запобігання проникнення і контроль за внесенням інвазійних чужорідних видів рослин до природних екосистем.

Як кажуть у міській раді, у Вінниці діє Програма охорони навколишнього природного середовища ВМТГ на 2021-2023 роки. Вона передбачає різноманітні заходи, пов'язані безпосередньо зі збереженням довкілля спільними зусиллями муніципалітету та громади. На сесії Вінницької міської ради цієї п'ятниці, 24 лютого, внесли зміни в один з розділів Програми – “Охорона та раціональне використання природних рослинних ресурсів”.

“Йдеться про знищення та пом'якшення несприятливого впливу таких видів рослин, як от, наприклад, борщівник, на території Вінницької міської територіальної громади. Таке рішення стало результатом обстеження водних об'єктів (ставків) на приєднаних територіях. Контроль за ставками наші фахівці здійснювали та будуть продовжувати це робити у Вінницьких Хуторах, Писарівці, Щітках, Великих та Малих Крушлинцях, Стадниці та Гавришівці”, - каже директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.


Більше новин – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Він також додав, що в межах реалізації цієї Програми та постійного спілкування з активними вінничанами, в позитивному ключі змінюється екосвідомість людей та їх розуміння важливості збереження природних ресурсів.

Поділитися :