Новини

До семи років ув'язнення загрожує чоловікам, які незаконно вирубували та продавали ліс на Вінниччині

16 вересня 2024, 12:47

Слідчі встановлюють розмір збитків, які зловмисники встигли завдати державі та екології. 

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, до незаконної вирубки та реалізації деревини причасні 4-ро мешканців Гайсинської громади. Ними виявились громадяни 24, 30, 43 та 47 років.

Організував «бізнес на лісі» 43–річний затриманий. Він здійснював загальне керівництво іншими учасниками групи, відповідав за пошук клієнтів, розподіл коштів.

Слідство встановило, що незаконною вирубкою лісу "ділки" займаються з початку 2024 року. Зрізану деревину вони відразу продавали у вигляді дров.

Під час проведених обшуків у затриманих слідчі вилучили три мільйони гривень у національні та іноземній валюті, 20 банківських карток, 30 мобільних телефонів, 5 бензопил, блокноти з чорновими записами, ноутбуки, планшети, комп'ютер, бирки для деревини.

Також у фігурантів вилучено три автомобілі, один з яких вантажний. Ним зловмисники перевозили незаконно зрізану деревину.

"Наразі визначається роль кожного з фігурантів злочинної групи та встановлюються інші можливі учасники групи. Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка, незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Їм усім обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з можливістю внесення застави. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі", - коментують у поліції.


Фото та відео: ГУНП Вінниччини

Поділитися :