Новини

До Всесвітнього дня діабету у Вінниці провели акцію

15 листопада 2021, 11:16

14 листопада на Європейській площі охочі могли перевірити своє здоров’я.

Як повідомляють на фб-сторінці Вінницького обласного центру громадського здоров'я, кожен відвідувач міг перевірити безкоштовно цукор крові, пройти скринінгові дослідження на вірусні гепатити, антиген до коронавірусу і отримати щеплення проти Covid-19.

До активної участі долучилися студенти Вінницького медичного коледжу ім. Заболотного та студенти Вінницького Національного медичного університету  ім. М. Пирогова. 

«Традиційно в ці дні увесь світ привертає увагу до глобальної  проблеми, оскільки діабет є причиною сліпоти, ампутацій, інфарктів та інсультів. Сьогодні у центрі Вінниці обласна Асоціація ендокринологів, разом з КНП «Вінницьким обласним центром громадського здоров’я ВОР», та Вінницьким обласним Клінічним Центром інфекційних хвороб проводять скринінгові дослідження крові на раннє виявлення цукрового діабету», – коментує подію Роман Поляк, лікар-ендокринолог КНП «Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру ВОР».

Під час пандемії важливо приділяти увагу до власного здоров’я, особливо групам ризику, до яких входять люди, що живуть з діабетом. Одним із найважливіших заходів проти важких ускладнень при Covid-19 є вакцинація. Тому Вінницький обласний Центр громадського здоров’я закликає вінничан захистити себе і вакцинуватися.

Поділитися :