Новини

«Доступні ліки»: Вінниччина є одним із лідерів за кількістю виписаних електронних рецептів

14 серпня 2023, 13:20

Попри воєнний стан, програма реімбурсації продовжує розширюватись. У серпні додали ще два напрями - тест-смужки для пацієнтів з інсулінозалежним діабетом та знеболювальні для паліативних хворих.

Як зазначають в офіційному тг-каналі обласного департаменту охорони здоров'я з посиланням на голову Національної служби здоров’я України Наталію Гусак, у Вінницькій області цьогоріч було виписано 438 565 електронних рецептів на «Доступні ліки».

Наталя Гусак наголосила, що задля розширення доступності програми реімбурсації «Доступні ліки» необхідний аналіз наявної на місцях аптечної мережі у співвідношенні з кількістю жителів громад, стимулювання аптек у доєднанні до програми, розв’язання проблем транспортного сполучення з населеними пунктами, де є аптеки з «Доступними ліками». Також необхідно покращувати інформування пацієнтів про можливості й переваги програми.

"Немає аптек та аптечних пунктів в 3-х центрах територіальних громад - с. Якушинці (Якушинецька громада Вінницького району), с. Яришівка (Яришівська громада Могилів-Подільського району), с. Кунка (Кунківська громада Гайсинського району). У Гайсинському районі є селище Ситківці, де відстань до найближчої аптеки 19 км, ще більша відстань у селі Лемешівка Хмільницького району, тут до найближчої аптеки – 21 км. Нещодавно Уряд ухвалив постанову, якою дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утворювати мобільні аптечні пункти. Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів. Працюємо над цим питанням", – інформують в департаменті.

На фото - Наталя Гусак (офіційний тг-канал обласного департаменту охорони здоров'я)

Поділитися :