Новини

Двоє вінничан увійшли до ТОП-50 найкращих вчителів України

17 серпня 2021, 09:17

За перемогу в конкурсі боротимуться Ольга Кулініч та Олександр Колесник.

Як ідеться на сайті ГС "Освіторія", цьогоріч на участь у всеукраїнському конкурсі надійшло 3 273 анкети. До етапу "ТОП-50 найкращих вчителів за версією Global Teacher Prize Ukraine 2021" потрапили 57 вчителів. Адже, згідно з методологією, у разі, якщо кілька педагогів набрали однакову кількість балів на 50-те місце, до ТОП-50 входить більше осіб.

"3 273 анкети, 1870 номінацій, 5 відбіркових офісів по всій Україні, сотні історій і безліч вражень. І ось цей день настав. Ми готові оголосити імена півфіналістів національної премії для вчителів Global Teacher Ukraine 2021", – йдеться в повідомленні.

Півфіналістами національної премії для вчителів Global Teacher Ukraine 2021 стали, зокрема, двоє вінничан.

Олександр Колесник

Олександр Колесник викладає історію України та правознавство в комунальному закладі "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 31 Вінницької міської ради".

На своїх уроках Олександр часто запроваджує метод рольової гри. Гра спонукає студентів прийняти конкретні рішення у проблемній ситуації в межах ролі. Також вчитель займається активним розвитком громадян світу. Найбільше уваги він приділяє темі захисту тварин. Олександр із захопленням вивчає системи освіти інших країн. Його професійна мрія – поїхати з таким візитом до Фінляндії.

"Я завжди пам’ятаю вчительську аксіому, сказану ще В. Сухомлинським: "Не буде вогника у Вас – Вам ніколи не запалити його в інших",  наголошує Олександр Колесник.

Ольга Кулініч

Ольга Кулініч навчає біології вихованців КЗ "НВК: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія № 1" м.Хмільника Вінницької області.

Учні пані Ольги стають дослідниками з перших уроків – вони розглядають листя крізь лупи, стежать за тим, як відростає хвіст у ящірки, садять трояндові клумби. Вчителька виховує лікарів, котрих запрошують працювати в Африці, стипендіатів Президента та STEM-супергероїв. За спиною педагогині – грамота Верховної Ради, подяка МОН, перемога в обласному етапі конкурсу "Вчитель року" й "Людина року", а також – авторські зошити для лабораторних і практичних робіт, рекомендовані МОН, і 68 публікацій у пресі.

"Професійний зростання педагога змінює освіту в цілому, а освіта – це вісь, яка обертає все навколо!" – вважає Ольга Кулініч.

Наступний етап конкурсу – визначення ТОП-10 педагогів. За повідомленням "Освіторії", минулого року переможця нагороджували грошовою премією у 250 тисяч гривень, навчанням та участю у "GLOBAL EDUCATION & SKILLS FORUM".

Фото: osvitoria.media

Поділитися :