Новини

Енергетикам Вінниччини доводиться екстрено відключати електроенергію в низці районів області

25 жовтня 2022, 14:51

Такі обмеження споживачів електроенергією відбуваються згідно з командою регіонального диспетчерського центра НЕК «УКРЕНЕРГО».

Як ідеться на ФБ-сторінці Вінницяобленерго, застосовувати такі обмеження доводиться екстрено, буквально протягом 10-15 хвилин.

"Тому, на жаль, наших споживачів про відключення електроенергії не було можливим оперативно попередити. Просимо вибачення за певні незручності та поставитися до цього з розумінням, адже в країні війна, ситуація складна і, водночас, повністю контрольована", - йдеться в повідомленні.

Такі відключення дозволяють знизити навантаження на електромережі, яке виникає раптово, і дають можливість збалансувати роботу енергосистеми. Технічний директор обленерго наголосив, це не віялові відключення, а аварійні.

Також Віктор Степанець вкотре нагадав про необхідність зниження споживання електроенергії в години пік. А саме про те, що свідоме ощадливе споживання електроенергії, особливо у періоди ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-13:00), значно зменшує ризик перевантаження в мережах і застосування обмежень споживачів.

Поділитися :