Новини

Фахівці КП «Інститут розвитку міст» поділились власними напрацюваннями з колегами з Рівненської міської ради

18 серпня 2023, 15:18

Під час зустрічі гостям розповіли про роботу підприємства, його структуру та основні завдання. Зокрема про налагодження міжнародної співпраці, розвиток громадянського суспільства та діалогової взаємодії органів влади та громадських організацій. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, рівненським колегам представили практики використання комплексного системного бачення та проєктного підхіду розвитку Вінницької громади. Окрім того, розповіли, як команда відділу розвитку міжнародної співпраці постійно моніторить світові тенденції, відстежує можливості залучення експертних та фінансових міжнародних ресурсів. Зокрема, як за час повномасштабної війни посилилась співпраця з містами-побратимами та містами-партнерами.

Неабияку зацікавленість виявила делегація до кейсу створення та діяльності хабу «Місто змістів», що відкрився в січні 2018 року та став першим в Україні соціальним простором для розвитку місцевого громадянського суспільства та взаємодії влади та громади.

"Наш хаб «Місто змістів» викликає великий інтерес не лише в сусідніх громадах, а й загалом в Україні. Це унікальний простір, який сприяє ефективній взаємодії між владою та громадою Вінниці", - додає керівник відділу розвитку громадянського суспільства КП "Інституту розвитку міст" Юрій Глущук.

Також для делегації з Рівненської міської ради керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська презентувала екологічний проєкт "Малі річки Вінниці". Зокрема розповіла про Концепцію розвитку малих річок, над якою працювала команда, та в чому полягає комплексний підхід до роботи з такими водоймами. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :