Новини

Фестиваль «Вінниця – Столиця УНР» цьогоріч перенесли в online-формат

7 жовтня 2020, 17:31

Спалах коронавірусної інфекції завадив організаторам фестивалю провести його для жителів і гостей Вінниці наживо. Скасовано і військово-історичну реконструкцію. 

Як повідомили на сторінці «Центру історії Вінниці» у Фейсбук, в умовах карантину організаторам довелось перенести фестиваль в online-формат.  Також у Центрі повідомили, що через наявні карантинні обмеження цьогоріч не відбудеться військово-історична реконструкція.

«Ми планували ряд вуличних заходів звичного формату, однак гіркий досвід декількох скасованих фестивалів цього сезону переконав нас відкласти цей задум. Ми щиро вдячні реконструкторам з усіх куточків України, які ці 4 роки незмінно приїздили до нашої тимчасової столиці та створювали виняткову атмосферу Визвольних змагань на вулицях нашого міста Впевнені, коли мине прихована загроза, ми зустрінемося у Вінниці знову», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла «Місту над Бугом» заступниця директора «Центру історії Вінниці» Олеся Коваль для онлайн-формату фестивалю приготували низку заходів, об’єднаних темою української мрії про Свободу.

"Актуальною темою розмови, також буде нещодавня знахідка по вулиці Стрілецькій, це Галицький цвинтар. Він теж буде темою однієї з розмов, як і видатні постаті, які знайшли свій відпочинок на цьому віднайденому кладовищі. Такі заходи будуть цікаві і слухачам із фахової гуманітарної аудиторії і слухачам, які просто цікавляться історією Вінниці, та  історією України загалом", повідомила  Олеся Коваль

Онлайн-фестиваль триватиме з 14 жовтня по 1 листопада. Щопонеділка на сторінці “Центру” публікуватимуть анонси тижневих подій.

"Усі події будуть транслюватися в першу чергу на Фейсбук сторінці "Центру історії Вінниці". Ми щопонеділка публікуватимемо анонс щотижневих подій, адже цьогоріч фестиваль триватиме  трошки довше ніж зазвичай, і відповідно тоді можна буде визначати собі, як переглянути ту чи іншу подію. Записи будуть збережені. Якщо не встигаєте на якийсь конкретний час і день, то перегляд можна буде відкласти на пізніше у зручний спосіб  та у зручний час доєднатися до фестивалю", - додала Олеся Коваль. 

Стежити за анонсами фестивалю можна за хештегом #Вінниця_Столиця_УНР. 

Поділитися :