Новини

Фонд "Подільська громада" оголосив про стипендіальний конкурс для вінницької молоді

10 квітня 2024, 17:28

Підтримку у розмірі до 10 000 грн можуть отримати студенти, які опановують виробничі, прикладні чи ремісничі професії. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, така ініціатива має сприяти розвитку молоді у напрямах виробничих професій, які є конче важливими для розвитку громади. Особливо зараз, коли країна знаходиться у війні.

Загальний грошовий фонд стипендіального конкурсу складає 60 000 грн. Максимальний розмір стипендії – до 10 000 грн (без урахування податків). 

Спеціалізації, такі як механіка, електрика, будівництво та інші виробничі галузі, є основою для забезпечення сталості та продуктивності економіки країни. Саме тому Фонд громади «Подільська громада» оголосив про стипендіальний конкурс для молоді.

«Пам’ятаєте проєкт "Працюємо далі", коли Фонд надав підтримку для підприємців/иць, чий бізнес постраждав через ракетний удар по Вінниці у липні 2022 року? Тоді ми допомогли їм, а тепер вони сформували невеликий "банк" для підтримки молоді, яка бачить себе у власній справі. Долучилася до ініціативи і мережа делікатес-маркетів "Україночка". Тож спільними зусиллями маємо можливість підтримати молодь у прагненні розвинути свої навички і, маємо надію, конкурс підсилить молодих людей на шляху до відкриття власної справи», – підкреслила голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова.

Організатори зазначають, що консультації щодо заповнення аплікаційних форм та з інших питань щодо конкурсу можна отримати до 25 квітня 2024 року за електронною поштою podolfond22@gmail.com або за номером телефону: 095-722-52-87.

Щоб взяти участь, треба сформувати і надіслати на пошту podolfond22@gmail.com такий пакет документів:

  • Заповнену аплікаційну форму, вона знаходиться тут.
  • Довідку з навчального закладу про те, що ви там навчаєтесь. Вказати курс та фах.
  • Довідку про соціальний статус у разі наявності (внутрішньо переміщена особа, багатодітна чи малозабезпечена родина, дитина учасника АТО/ООС, військовослужбовця тощо).
  • Рекомендаційний лист від навчального закладу, де навчається конкурсант/ка, або інші листи від педагогів, керівників колективів тощо (наявність листа не є обов'язковою умовою).

Засідання конкурсної комісії і оголошення переможців відбуватиметься 1-5 травня 2024 року.

Оцінювання заявок проводитиметься за критеріями: точність, зрозумілість та логічність описання мети заявки: (1–10 балів), реалістичність та відповідність мети заявки меті стипендіального конкурсу: (1–5 балів), реалістичність і деталізація бюджету заявки: (1–5 балів), обґрунтованість важливості професії для відновлення України: (1–10 балів), переконливість конкурсанта/ки в описі, чому саме він/вона має отримати стипендію: (1–5 балів), наявність рекомендацій: по 1 балу за кожну (але не більше 3 балів). Наявність довідки про соціальний стан родини: 3 бали.

Нагадаємо, що у межах проєкту «Працюємо далі» Фонд надав підтримку 7 підприємцям, чий бізнес постраждав від ракетного удару. Переможці отримали по 60 тисяч гривень кожен. Серед них: Широков Максим (ремонт та виготовлення ювелірних виробів), Негур Інна (технічне забезпечення святкових заходів та концертів), Скрипник Тетяна (ремонт та пошив одягу, військового атрибуту), Зеленько Віталій (хімчистка і прання), Чабан Надія (роздрібна торгівля взуттям), Фрумкін Павло (комерційна діяльність у сфері фотопослуг), Ткачук Олена (торгівля канцелярськими товарами, виготовлення сувенірної продукції).

За умовами проєкту, вони зобов’язалися сформувати невеликий «банк» для підтримки молоді, яка бачить себе у власній справі.

Детальніша інформація за посиланням.


Ілюстрація: Фонд громади "Подільська громада"

Поділитися :