Новини

Фонд "Подільська громада" отримав грант на підтримку роботи Гуманітарного хабу "Вінниця"

24 липня 2023, 10:34

З початку вторгнення росії, хаб прийняв майже 1400 тонн гуманітарних вантажів.

Як повідомлять на сайті Вінницької міської ради, від початку повномасштабного вторгнення росії Фонд громади "Подільська громада" координує роботу Гуманітарного хабу "Вінниця", створеного за ініціативи Вінницької міської ради. За цей час хаб закрив понад дві тисячі запитів від громадських та волонтерських організацій, які допомагають ВПО, підтримують військових та людей на визволених територіях.

Фонд постійно шукає шляхи забезпечення роботи хабу та підтримки волонтерського руху. Один із таких шляхів - проєкт "Посилення волонтерських ініціатив Вінниччини" за підтримки програми "Спільнодія" від Фонду Східна Європа. Грантові кошти Фонд використовує для підтримки діяльності Гуманітарного хабу «Вінниця», який координує роботу між громадськими та волонтерськими організаціями, зайнятими у гуманітарній допомозі.

Як уточнює голова фонду громади "Подільська громада" Олена Данілова, у межах проєкту буде створена і презентована мобільна інтерактивна виставка волонтерських досягнень. Це 15 унікальних авторських стендів, які "розповідатимуть" про Волонтерів І Волонтерок, які згуртували свої громади.

"Ми довго думали, як можна було б їм подякувати, підтримати, змотивувати на нові світлі вчинки. Тому вирішили, що виставка їхніх особистих перемог, історій, цікавих оповідок та відважних справ – гарний формат, щоб познайомити вінничан/ок (і не тільки) з людьми, які часом непомітні, але які точно заслуговують на велике спасибі". - розповідає Олена.

Протягом наступних 5 місяців проєкт підсилить роботу хабу, включаючи забезпечення діяльності складських приміщень, поширення інформації про волонтерські рухи України та Вінниччини, а також про подальшу координацію між громадськими організаціями, що готові надавати допомогу.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :