Новини

Гастрономічний каталог Подільського шляху святого Якова презентували у Вінниці

17 жовтня 2023, 14:29

Це двомовне видання, що містить 22 рецепти унікальних страв, зібраних в 11 громадах Вінниччини та Хмельниччини.

Як інформують на сайті міської ради, гастрокаталог розробили у рамках грантового проєкту «Шлях має тривати», що реалізовується департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради за підтримки Ради Європи й Європейського Союзу. Проєкт спрямований на дослідження нематеріальної та гастрономічної спадщини 11 громад маршруту Camino Podolico.

У серпні-вересні команда Подільського шляху святого Якова спільно з фахівцями відвідала кожну з громад, зібрала інформацію від носіїв рецептів і відзняла відеоматеріали про ці місця. Зовсім скоро усі ці відеорепортажі можна буде переглянути на офіційному ютуб-каналі Camino Podolico.

До видання увійшли рецепти 22 страв українською та англійською мовами. Серед них – білий борщ, який готують у Маліївцях, ворошилівські рубчики зі шлунку молодого теляти у Гніванській громаді, голубці на свинячому реберці часів королеви Бони у Барській громаді, рагу з кислими огірками у Браїлові та інші цікаві страви локальної подільської кухні.

«Цей проєкт дозволив нам оновити зв'язки між громадами і трохи їх надихнути на подальшу роботу над розвитком маршруту, бо в умовах війни все-таки не вистачало такої підтримки, в тому числі фінансової. Ще дуже важлива задача була – показати цю спадщину не тільки для місцевих, але і для зовнішніх аудиторій. В тому числі для ресторанів, які можуть взяти за основу ці страви, або їхні рецепти, і вбудувати у свої меню, та для туристичних компаній, які можуть формувати довкола маршруту гастрономічні тури», – каже директор департаменту маркетингу міста і туризму  Олександр Вешелені.

Каталог гастрономічної спадщини культурного й паломницького маршруту Camino Podolico вийшов накладом у 200 примірників. Усі охочі можуть завантажити це видання в електронному форматі за посиланням.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :