Новини

Головний кошторис Вінниччини має бути бюджетом розвитку, а не проїдання - Вячеслав Соколовий

17 грудня 2021, 16:51

Про це голова обласної ради сказав на брифінгу, звітуючи про діяльність депутатського корпусу облради та її виконавчого комітету за рік.

За словами Вячеслава Соколового, проєкт головного фінансового документу, за яким Вінниччина житиме наступного року, був поданий на розгляд у постійних комісіях облради із запізненням на 2 тижні - 10-го грудня. Тобто в останній день. Інакше довелося б ухвалювати обласний кошторис вже після новорічних свят.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Той факт, що департамент фінансів облдержадміністрації не вважає за необхідне погоджувати з облрадою питання фінансування капітальних видатків та надати проєкт бюджету для ознайомлення, голова обласної ради Вячеслав Соколовий розцінює як спробу усунути головний представницький орган Вінниччини від контролю за бюджетними процесами в області.

«Відповідальними за формування бюджету, за наповнення є органи виконавчої влади, але оскільки цей проект документу заходить в обласну раду комісії, депутати за нього голосують, вони мають зробити цей бюджет таким, який відповідає потребам людей на місцях. Вони живуть разом з людьми і вони добре бачать, що потрібно. Тому з бюджетом працюємо, але я переконаний, що ми знайдемо можливості, які дозволять не тільки забезпечувати потреби, на заклади охорони здоров’я, медицини, освіти культури, але й дадуть достатньо інструментів для розвитку в громадах і змін, покращення тих чи інших напрямків», - розповів Вячеслав Соколовий.

Депутатський корпус має затвердити головний фінансовий документ області на сесії, наступної п’ятниці, 24 грудня.

Читайте також:
Вінницька обласна рада відтепер не майданчик для політичних дискусій – Вячеслав Соколовий

Поділитися :