Новини

Готовий на 90%: на Вишеньці у Вінниці зводять черговий муніципальний будинок

11 липня 2023, 09:18

Це вже друга багатоповерхівка, яку споруджують за час повномасштабного вторгнення.

Як йдеться на сайті Вінницької міської ради, у Вінниці триває будівництво чергової багатоповерхівки в межах Програми “Муніципальне житло ВМТГ”. Будинок, що зводять у районі Вишеньки, майже готовий - завершено 90% робіт. Протягом цього року майбутні власники квартир зможуть робити ремонт і переїжджати.

Як розповів заступник міського голови Андрій Очеретний, будівельники вже провели мережі водопроводу та каналізації, завершили фасадні роботи та встановили вікна.

“Прямо зараз влаштовують покрівлю, виконують внутрішні роботи та наводять лад на прибудинковій території. Тож незабаром будемо готові здати будинок в експлуатацію і до кінця року власники муніципального житла зможуть зробити частковий ремонт та заселитися в нову домівку. Це вже другий будинок, який ми зводимо за час повномасштабного вторгнення. Пріоритет за квотністю віддали нашим військовим, які виборюють кожен сантиметр України у ворога”, — сказав Андрій Очеретний.

У цьому будинку розподілено 86 квартир між різними групами учасників Програми. Найбільша кількість, а саме 34 квартири, придбали особи з категорії "Інші категорії учасників", яка включає учасників бойових дій, молодих людей та багатодітні сім'ї, а також осіб, що перебувають на квартирному обліку. З них 12 квартир придбали учасники бойових дій. Крім того, ще 14 сімей, які є внутрішньо переміщеними особами, також долучилися до Програми.

За словами Андрія Очеретного, десятиповерховий будинок буде повністю електрифікованим та матиме підземний паркінг подвійного призначення.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :