Новини

Хірурги вінницької лікарні ім.Пирогова успішно провели три реконструкції обличчя

27 лютого 2024, 16:51

Команда "Пироговки" провели операції з важкими комбінованими і поєднаними травмами за перші три тижні 2024 року.

Як повідомляють на сторінці ВОКЛ ім. Пирогава у Фейсбуці, операції включали в себе:

  • Медіальна трансназальна кантопластика з відновленням жирових пакетів за допомогою жирового аутотрансплантату. Ця процедура стала другим етапом відновлення обличчя після реконструкції вилично-орбітального комплексу та очниці за допомогою індивідуалізованих імплантатів.
  • Реконструкція дефекту зовнішнього носа за допомогою аутотрансплантату з реберного хряща пацієнта та закриття дефекту шкіри парамедіальним лобним лоскутом.
  • Хейлопластика і ринопластика за допомогою носогубних лоскутів та аутотрансплантату з реберного хряща пацієнта.

Лікарі зазначають, що хірургія середньої зона обличчя - це досить складна та комплексна проблема серед всіх напрямків хірургії обличчя. 

"Прогнозованість такого виду оперативних втручань залежить від досвіду хірургічної команди та умов потужної матеріально-технічної бази, злагодженості роботи команди хірургів та біоінженерів в комплексному процесі планування, виготовлення матеріалів (індивідуалізованих імплантатів, шаблонів)", - додають у лікарні.

Крім того, за словами медиків, будь-який дефект середньої зони обличчя може призвести до функціональних, психологічних та соціальних проблем для пацієнтів під час реабілітації.


Фото: ВОКЛ ім. М.І.Пирогова

Поділитися :