Новини

Хостел та прокат візків облаштують у Брацлавській та Тульчинській громадах Вінниччини 

11 квітня 2023, 13:43

В громадах проведуть навчання та консультації для працівників, а також в Тульчинській громаді облаштують хостел на 40 ліжко-місць в тому числі 6 для осіб з інвалідністю. В обох громадах створять “Пункти прокату”, що матимуть 20 інвалідних візків для людей з інвалідністю. Реалізувати проєкт мають за 7 місяців.

За підтримки «U-LEAD з Європою» розпочалась реалізація проєкту: «Громади, де дбають про кожного та кожну. Запровадження нових соціальних послуг для осіб з інвалідністю та створення інтеграційного простору», в рамках якого підтримують людей з інвалідністю та членів їх родин.

Проєкт впроваджується в Тульчинській та Брацлавській громадах і передбачає інституційну підтримку людей з інвалідністю, в тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та членів їх родин.

«Цей проєкт унікальний і має на меті підтримати людей з інвалідністю та членів їх родин в громадах, забезпечити їх базовими соціальними послугами. Своєю чергою це й сприятиме їх швидкій соціальній інтеграції» - говорить Віталій Швець, керівник регіонального офісу U-LEAD в Вінницькій області.

Реалізує проєкт громадська організація “Гармонія”. В Брацлавській громаді буде створено громадську організацію, учасники якої пройдуть навчання та розпочнуть роботу з підтримки людей з інвалідністю. Тульчинському центру соціальних послуг нададуть матеріальну підтримку та навчатимуть працівників.

«Заручившись підтримкою Програми «U-LEAD з Європою» ми вирішили допомогти громадам використати потенціал людей з інвалідністю. Так народився наш проєкт. Він покликаний напрацювати шляхи для м’якої соціальної інтеграції людей з інвалідністю. Наразі провели перші робочі зустрічі й напрацювали дорожню карту для реалізації задуму», – каже голова Громадської організації «Гармонія» Людмила Нецкіна.

В громадах вже відбулись заходи з презентації проєкту. З початку повномасштабного вторгнення, Тульчинська громада прийняла в себе більш як 5 тисяч ВПО, серед яких понад 60 осіб з інвалідністю. Брацлавська громада прийняла понад 700 ВПО з них 30 осіб з інвалідністю.

Проєкт також направлений на допомогу військовослужбовцям, які отримали інвалідність, та членів їх сімей, які отримають психологічну підтримку для подолання важких станів, пов’язаних зі стресовими ситуаціями. Люди з інвалідністю також отримають консультації щодо особливостей проживання та соціальної адаптації в нових умовах, а також  практичні рекомендації в організації їх побуту та догляду за собою.

В громадах проведуть навчання та консультації для працівників, а також в Тульчинській громаді облаштують хостел на 40 ліжко-місць в тому числі 6 для осіб з інвалідністю. В обох громадах створять “Пункти прокату”, що матимуть 20 інвалідних візків для людей з інвалідністю. Реалізувати проєкт мають за 7 місяців.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Поділитися :