Новини

Хотів підкупити працівника ДБР: перед судом постане керівник лісгоспу з Вінницької області

3 квітня 2024, 13:51

Чоловік був причетний до незаконної рубки понад 10 тис. дерев, що завдало збитків майже на 60 млн гривень. За це посадовець може провести за гратами до 10 років.

Як зазначається у Державному бюро розслідування, завершилося досудове розслідування щодо одного з керівників Могилів-Подільського лісгоспу Вінницької області. Наразі до суду скерували обвинувальний акт.

Посадовця затримали ще у 2021 році, коли він намагався дати хабар працівнику ДБР. 

Чоловік планував, що за гроші правоохоронець буде неналежно розслідувати справу, а також вплине на прокурора для подальшого закриття провадження.

До цього слідчі встановили, що на території Могилів-Подільського лісгоспу було незаконно зрубано понад 10 тис. дерев, що завдало збитків в розмірі 58,5 млн грн.

Незаконні рубки проводилися на підставі лісорубних квитків, які видав керівник лісгоспу. При цьому він знав, що лісгосп не мав офіційних підстав для проведення робіт.

Наразі керівника Могилів-Подільського лісгоспу звільнено з посади, а на його майно накладено арешт для відшкодування збитків державі. Зокрема, арештовано його квартиру, земельну ділянку та особистий автомобіль.

"Колишній посадовець обвинувачується в умисному вчиненні дій, які виходять за межі його повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.", – йдеться в повідомленні.


Фото: Державне бюро розслідування

Поділитися :