Новини

Кабмін України включив Вінницький індустріальний парк до загального реєстру

31 жовтня 2023, 10:31

"ВінІндастрі" стане вже 4-м індустріальним парком у Вінниці та 70-м в Україні, який включили до українського Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на території парку площею в 13,086 га працюватимуть підприємства переробної промисловості. 

"Пріоритетами для міста є залучення до парку компаній з новітніми технологіями переробки, підприємств, що працюють у сферах переробки відходів, інформації і електронних комунікацій, науково-технічної діяльності", - йдеться на сайті Міністерства економіки України.

Індустріальний парк "ВінІндастрі" створили в грудні 2022 року. Основна мета реалізації цього проєкту – це розвиток промислового потенціалу громади, створення виробництв з високим рівнем доданої вартості та створення нових робочих місць з високим рівнем заробітної плати, повідомляють у департаменті економіки і інвестицій.

"Керуючою компанією за результатами відкритого конкурсу став МКП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Серед резидентів індустріального парку три потужні підприємства, які працюють у галузях машинобудування та реалізації медпрепаратів. Йдеться про ТОВ "Смарт Лайн", ТОВ "Візарді", ТОВ "БаДМ". Також тут планується реалізація інвестиційного проєкту компанією "Файервуд". Сподіваємося, що безпекова ситуація дозволить запускати нові виробництва вже у 2024 році. Тим паче, що одна з компаній – ТОВ "Візарді" – вже розпочала підготовчі роботи на власній земельній ділянці", – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Передбачено, що на базі “ВінІндастрі” працюватимуть близько 800 вінничан.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :