Новини

"#МаюПравоПрацювати": у Вінниці ресторатори приєднаються до всеукраїнської акції протесту

10 листопада 2020, 16:53

Працівники ресторанної сфери протестуватимуть проти обмежень галузі громадського харчування та анонсованого “карантину вихідного дня”.

Як повідомили на сайті спілки підприємців «Стіна», 11 листопада 2020 року 10:00 Українська ресторанна асоціація та Регіональні ресторанні об’єднання вийдуть до Кабінету Міністрів та будівель обласної державної адміністрації України із вимогами послабити тиск на галузь через COVID-19.

До акції долучаться міста: Київ, Вінниця, Львів, Луцьк, Харків, Рівне, Суми, Тернопіль, Полтава, Запоріжжя, Маріуполь, Херсон, Івано-Франківськ, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Мелітополь.

Організатори заходу зауважили, сьогодні боротьба з COVID-19 руйнує ресторанну індустрію в Україні. Заборона на роботу, неадекватні санітарні вимоги, перевірки, поліцейські рейди, цькування в ЗМІ.

Проте за останніми науково підтвердженими даними лише 1,5-5% захворювань пов’язані з відвідуванням закладів харчування. Ресторани – не місце найбільшої небезпеки. Ресторани готові знову і знову дотримуватися безлічі правил, аби не наражати на небезпеку ані гостей, ані команду.

В Асоціації гостинності ХлібСіль, яка координує протест у м. Вінниця кажуть, що мета акції  -  донести владі про недопустимість дискримінаційних обмежень галузі громадського харчування.

Вимоги:

1) Ні — карантину вихідного дня та іншим часовим обмеженням прав на роботу

2) Ні — дискримінаційним перевіркам. Мораторій на перевірки і скасування незаконних протоколів

3) Зачиняєте? — Платіть! Вимагаємо компенсаційних заходів для галузі.

Учасники акції вийдуть на мітинг із плакатами, у звичному професійному одязі: у кітелі, фартуху — разом із каструлями, ополониками, кришками від каструль для створення шумового ефекту.

Дата та час: 11 листопада (середа) 10:00-12:00

Збір учасників акції на ОДА  9:15, а місце проведення: Вінницька обласна державна адміністрація  

Поділитися :