Новини

Майже 400 бійців скористалися послугами нашого мобільного стоматологічного кабінету, – міський голова Вінниці Сергій Моргунов

31 жовтня 2023, 12:02

За останні три місяці вінницькі профільні лікарі відвідали чотири військові частини у різних містах України. Хірурги, терапевти та медсестри оглядали та лікували бійців, які чи повернулися з фронту, чи готувалися до чергової поїздки на позиції.

Як інформують на сайті міської ради, за словами директора МКП «Медичний стоматологічний центр» Андрія Філевича, виїзди відбувались вахтовим методом. Всього до них залучили 10 медпрацівників: 3 лікаря-стоматолога-хірурга, 4 лікаря-стоматолога та 3 медичних сестри зі стоматології.

«Всі ми розуміємо, що надання медичної стоматологічної допомоги вкрай важливе для військовослужбовців. Завдяки особливості самого автомобіля, лікарі мають можливість, в польових умовах, надавати бійцям майже весь спектр стоматологічної допомоги, а також вести електронну карту пацієнта», – зазначає Андрій Філевич.

Нагадаємо, мобільний стоматкабінет був створений за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. Кабінет є автономним, оскільки може працювати як від генератора, так і від стаціонарної мережі. Він обладнаний:

  • LED-світильником зі зміною кольору й температури світла,
  • умивальником ємністю 100 літрів, рентген-апаратом,
  • окремим хірургічним аспіратором,
  • припливно-витяжною вентиляцією,
  • багатофункціональною стоматологічною установкою, яка є ергономічною та забезпечує комфортні умови для проведення медичних маніпуляцій,
  • а також двома автоклавами, які забезпечують стерилізацію медичних інструментів та іншими медичними й технічними засобами.

Фото: тг-канал Сергія Моргунова

Поділитися :