Новини

Меморіальну дошку на честь загиблого 29-річного захисника Романа Савіцького відкрили на Вінниччині

15 лютого 2024, 10:34

Пам'ятна дошка з'явилась на фасаді гімназії, де навчався Роман, у роковини його загибелі – 14 лютого.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк.

14 лютого 2024 року на фасаді Кукулянської гімназії відкрили меморіальну дошку випускнику закладу – Роману Юрійовичу Савіцькому. У дворику навчального закладу зібрались жителі села, учні та вчителі гімназії, керівництво Студенянської сільської ради. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх, хто віддав життя за Україну.

Право відкрити меморіальну дошку надали почесним гостям заходу – батькам загиблого військовослужбовця Надії Василівні та Юрію Миколайовичу, дружині Марині Валеріївні.

"Солдат Роман Савіцький народився 30 травня 1993 року. В 2008 році закінчив Кукулянську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. В 2010 році здобув повну загальну середню освіту в Болганській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Трудову діяльність розпочав на посаді механізатора, комбайнера в СФГ «ВИД». В 2021-2022 роках працював в Приватному акціонерному товаристві «ПлазмаТек» на посаді оператора автоматичної лінії", — розповідає Олександр Гаврилюк.

Роман був стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А 1619. 14 лютого 2023 року поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області російський окупант обірвав його життя.

"Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв. Роман Юрійович з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуючи кожному, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Вічна пам’ять Герою!" — наголосив Тульчинської РДА.

Фото: фб/голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк

Поділитися :