Новини

Місцеві бюджети Вінниччини отримали понад 153,7 мільйона гривень податку на нерухомість

4 лютого 2021, 16:13

Загалом упродовж 2020 року до місцевих бюджетів Вінниччини додатково надійшло 25 мільйонів 558 тисячі гривень. 

Як розповіла в коментарі радіо "Місто над Бугом" начальниця управління електронного сервісу Яна Гаврилюк, зокрема, юридичними особами сплачено 100 млн 350 тис. грн. В податковій службі громадянам вкотре нагадали, що деклараційна кампанія  декларування платниками податків доходів, отриманих у 2020 році, вже стартувала і  триватиме до кінця  квітня. Платник  самостійно обирає  спосіб подання декларації:  особисто або уповноваженою на це особою; скориставшись послугами пошти  або в електронній формі. Скористатися електронною формою можна через Електронний кабінет платника податків.

"На час дії карантину я пропоную зайти на сайт і здійснити попередній запис на отримання адміністративної послуги. В нас на території Вінницької області облаштовано 24 центри обслуговування платників. Режими обслуговування цих центрів наразі змінилися: працюють з 8 години до 17, в п'ятницю вони працюють з 8 до 15:45; перерва - з 12:00 до 12:45", - розповіла Яна Гаврилюк.

Для різних категорій платників встановлено різні терміни подання декларації за звітний (податковий) рік: для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність на загальній системі оподаткування  – до 9 лютого.  Для громадян, які зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – до 30 квітня.

"Якщо говорити про Центр обслуговування Вінницької ДПІ, у третьому залі постійно знаходиться робітник, який надає якісні консультації, роз'яснення щодо заповнення декларацій, бланками забезпечують громадян", - додала Яна Гаврилюк.

Поділитися :