Новини

Міський голова закликав вінничан взяти участь в опитуванні про майбутнє музею міста

2 грудня 2021, 09:43

Сергій Моргунов закликав ділитися побажаннями у коментарях.

Минулого тижня офіційно був створений музейний заклад. Тепер необхідно працювати над його формою та змістом. Про це на своїй фб-сторінці написав очільник міста.

Перш за все потрібно реставрувати приміщення садиби «сталевого короля» Боруха Львовича (вул. С. Петлюри, 15-А), в якому знаходиться музей. Ця пам’ятка архітектури - експонат пов’язаний із буремним ХХ століттям: будинок купця І-ї гільдії, резиденція глави Української Народної Республіки, місце перебування радянського політвідділу та головного радіовузла Вінниччини.

Також необхідно розробити концепцію музейної експозиції. Візією займаються ще з заснування Центру історії Вінниці у 2017 році. Креативна команда досліджує маловідомі історичні факти, вивчає досвід європейських музейників, налагоджує зв’язки з потенційними партнерами.

«Поступово формується й основа фондів майбутнього музею: до прикладу, зібрані артефакти XVIII-XIХ ст. та колекція подільських предметів доби Української революції 1917-1921 рр. Можливо, у когось з вас зберігаються старовинні речі, які б ви хотіли передати музею? Адже Музей Вінниці має створюватись разом з вінничанами. І моя мрія, щоб цей заклад став новою точкою тяжіння та об’єднував громаду», - написав Сергій Моргунов.

Поділитися :