Новини

Місто-побратим Карлсруе передало Вінниці сміттєвоз

15 серпня 2023, 11:16

Спецавто підсилить матеріально-технічну базу комунального підприємства “ЕкоВін”.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, за один рейс сміттєвоз зможе забрати до 50 м³ відходів, що є значно більшим показником, ніж у тих авто, які стоять на експлуатації підприємства.

Фахівці розповідають, що цей сміттєвоз заднього завантаження і підлаштований під стандартні євроконтейнери, що встановлені у Вінниці. Побачити спецавто на вулицях міста вінничани зможуть трішки пізніше: спеціалісти ще проводять техогляд машини.

“Ми дуже вдячні нашим закордонним партнерам за досить суттєву допомогу для нашого підприємства. Переконаний, що вже незабаром вінничани зможуть оцінити, як покращиться якість послуг з вивезення сміття, які надають наші комунальники і, важливо, що ми зможемо ще швидше реагувати на виклики, які будуть надходити завдяки додатковому авто”, – зауважив директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

У міськраді наголошують, що це вже не перша допомога від німецького міста-побратима, адже Карлсруе й раніше підтримувало Вінницю. Зокрема, надані німецькими партнерами намети для "пунктів незламності" та генератори допомогли місту вистояти минулої зими. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :