Новини

Мовні курси для гідів розпочались у Вінниці

2 листопада 2020, 16:42

Під час навчання вінницькі гіди та екскурсоводи вдосконалять свою розмовну англійську, а також адаптують турпродукти на іноземну мову. Місто буде пристосованішим та відкритішим для іноземних гостей. 

Як повідомили на сайті міської ради, мовні курси для гідів організовані в рамках проєкту «Вінницький стандарт гостинності: програма посилення конкурентоспроможності туристичної індустрії Вінниці», який реалізує ГО «Спілка підприємців «СТІНА» за фінансування Уряду Канади через Фонд сприяння розвитку малих і середніх підприємств проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС) та за підтримки Вінницької міської ради. 

Проєкт має на меті посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінниці у сферах туризму та гостинності шляхом удосконалення сервісу, консолідації середовища та вироблення стандартів обслуговування. 

«Курс розроблений з метою удосконалення розмовної англійської мови гідів та адаптації турпродуктів на іноземну мову.  Таким чином гіди та екскурсоводи зможуть працювати також з іноземними туристами, що безумовно підвищить їх конкурентоспроможність, а також зробить наше місто пристосованішим та відкритішим для іноземних гостей, яких ми дуже чекаємо після подолання наслідків пандемії», -  зауважив директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Участь у мовних курсах безкоштовна. Долучитися мали можливість гіди-практики та екскурсоводи, які вже працюють в туристичній сфері, але прагнуть водити екскурсії також англійською мовою. 

«Вирішила долучитись до навчання на мовних курсах, щоб покращити свій рівень англійської та проводити екскурсії іноземною мовою. Я працюю у напрямку екологічного туризму, популярність якого набирає обертів, особливо за кордоном. Вінниця має значний потенціал у цьому напрямку завдяки зеленим зонам, водним ресурсам тощо», - розповіла вінницька гідеса Ірина Донець.

Мовні курси розроблені факультетом іноземних мов Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського. Під час яких учасники та учасниці удосконалять свої навички, адаптують власні екскурсії англійською мовою. 

«Наш курс підпадає під таку категорію, як «Англійська мова спеціального вжитку», тобто англійська мова для спеціалістів певної галузі. Тут є свої особливості як у відборі змісту дидактичного матеріалу, так і в процесі навчання. Ми вже підготували рівневі матеріали, наразі ми вивчаємо лексику, далі вивчимо граматику, основи комунікації, а на фініші працюватимемо над адаптацією на іноземну мову авторських екскурсій», - зазначив  доцент, завідувач кафедри методики навчання іноземних мов ВДПУ ім. М. Коцюбинського Олег Яцишин.

Додамо, окрім аудиторного вивчення граматики та покращення розмовної англійської відбудуться також апробації адаптованих на іноземну мову екскурсій. По завершенню навчання всі учасники та учасниці отримають сертифікати про проходження мовних курсів для гідів.  

Поділитися :