Новини

Музей Вінниці запрошує на виставку картин у Вежі Артинова

6 жовтня 2023, 13:20

Експозиція діятиме до 3 листопада.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у Вежі Артинова запрацювала виставка робіт Артура Орльонова "Під Покровом Захисників". Експозицію складають художні полотна з фондів Музею Вінниці, присвячені діячам міського самоврядування Вінниці у XVI-XVIII століття та Захисникам Української державності під час Перших визвольних змагань, пов'язаних із Поділлям.

"Ця виставка відкриває перед нами обличчя незламних Захисників України та тих, хто віддано захищав права і вольності Вінниці. Експозиція нагадує нам про наших предків, які боролися за свободу і Незалежність, та надихає нас високими ідеалами та цінностями, які ми повинні захищати й дотримуватися сьогодні. Ми запрошуємо всіх охочих пізнати цю частину нашої спільної спадщини", – говорить заступник директора Музею Вінниці з наукової роботи Сергій Гула.

На виставці експонуються роботи в тематиці Захисників доби Української революції, що представлена портретами Якова Гандзюка, Валентина Отамановського, Миколи Федюшки (Євшана), Олександра Даїна, Миколи Стаховського, а також батальною картиною "Вапнярська операція Армії УНР (26 – 31 липня 1919 р.)".

"З-поміж діячів самоврядності Вінниці, які свого часу долучилися до здобуття чи відстоювання її вольностей, можна переглянути портрети Івана Шульги Долбинича, Парфена Омеляновича та Захарка Сича", – додав Сергій Гула.

Артур Орльонов – український маляр, баталіст, портретист та живописець. У його творчому доробку митця – понад 300 полотен. Його полотна різноманітні за тематикою: зображення подій з історії Давньоруської держави, Козаччини та Гетьманської держави, Української революції (1917–1921), Громадянська війна у США (1861–1865), релігійні теми, пейзажі міст світу.

Відвідати виставку можна у Вежі Артинова за адресою: вулиця Миколи Оводова, 20. Вхід – вільний за попередньою реєстрацією (0635328335, Євген).


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :