Новини

Музична терапія як метод пізнання себе: вінницька молодь дізналась про лікувальні можливості музики

8 лютого 2024, 17:54

Під час заходу учасники ознайомились з властивостями музики та її різновидами, а також дізналися, яку музику рекомендують слухати лікарі для підтримки тонусу та покращення самопочуття.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, понад 30 учасників завітали на зустріч. Їм розповіли багато цікавих фактів про музику та її вплив на організм людини.

Спікерка заходу - викладачка музично-теоретичних дисциплін Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» Софія Рощук розповіла молоді теоретичну частину важливості музики в житті кожного, а також провела практичну частину. Вона пояснила присутнім, що певні музичні жанри та ритми можуть викликати різні емоції та допомагати зняти стрес, зміцнити імунну систему та поліпшити роботу мозку.

Окрім того, юні активісти слухали різноманітний музичний матеріал від кращих композиторів та виконавців, які передають особливу енергетику та емоції через мелодію. Вони також дізналися більше про популярні зараз музичні жанри, такі як класика, хіп-хоп, релаксуюча музика або танцювальна музика.

«Музикотерапія – це сучасний підхід до лікування, який використовує музику як інструмент для зміцнення фізичного та психічного здоров'я. Цього разу молодь знову сама ініціювала саме такий формат заходу, а ми своєю чергою підтримуємо та сприяємо покращенню психологічного здоров’я», – зазначила начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

 
Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :