Новини

На базі бібліотеки-філії №1 у Вінниці з 2015 року діє проєкт "Музичні посиденьки"

20 жовтня 2023, 17:20

Відвідувачі занять щонеділі зустрічаються в приміщенні бібліотеки для спілкування, знайомства з культурою та побутом Поділля.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, проєкт був створений з метою психологічної підтримки та адаптації ВПО та їхніх родин у складний час. Тут відвідувачі щонеділі зустрічаються, спілкуються, вивчають і співають українські народні пісні. Саме вони стають тим камертоном, який дозволяє гуртківцям краще пізнати мелодійність української мови, відчути та пізнати її.

"З початком вторгнення росії на територію України у 2014 році у Вінниці знайшли прихисток переселенці зі Сходу країни, які стали користувачами нашої філії", - говорить завідувачка бібліотеки-філії № 1 Ольга Вергун.

У пісенному асортименті колективу понад 50 українських та патріотичних пісень. Учасники "Музичних посиденьок" активно долучаються до участі у соціокультурній діяльності бібліотеки, виступають з концертами перед користувачами філії та вінничанами. Вже 8 років на волонтерських засадах незмінним музичним керівником проєкту є Валентин Степанець, який відзначив в цьому році 85-річний ювілей.

Зустрічі проходять щонеділі о 13:00 за адресою проспект М. Коцюбинського, 49 – бібліотека-філія № 1. Записатися можна за номером телефону: 55 – 32 – 01.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :