Новини

На благодійному студентському балу у Вінницькому техколеджі зібрали 58 тис. грн для ЗСУ

16 лютого 2023, 15:31

Гроші підуть на придбання тепловізорів для захисників.

Студентський бал у стилі епохи українського Відродження вибухнув шквалом емоцій у Вінницькому технічному коледжі. Оформлена в стилі ХІХ століття зала, костюмовано – театралізоване дійство, атмосферне мистецького наповнення і збір благодійних внесків. Все це дозволило учасникам відчути себе гостями світського рауту в кращих традиціях українського меценатства. І не лише уявно. На початку балу оголосили про його благодійну мету – зібрати кошти для придбання 10 тепловізорів для ЗСУ. Запит на них отримали давні партнери коледжу, волонтери ГО  "Загартовані серця". І… неймовірно - за півтори години в благодійних скриньках зібралось 58 тис. гривень!

“Відроджуємо своє минуле і віримо в українське майбутнє! З такою цілеспрямованою та обдарованою молоддю, як ви, і таким небайдужим, творчим та натхненним колективом педагогів, які працюють у нашому коледжі, наша Батьківщина буде успішною! Ми здолаємо ворога і разом обов’язково відсвяткуємо Перемогу!” - каже Світлана Василюк, директорка ВТФК.

Тематику студентського вечора обрали не випадково. У часи, коли російський агресор стирає з лиця землі наші міста, вбиває мирних жителів і намагається знищити все українське, історія, культура та традиції народу перетворюються на потужну зброю, певні організатори.

«Ми всі сьогодні переусвідомлюємо історію, ми знаємо, що довгий час наша історія переписувалась на догоду політичним режимам, що ненавиділи Україну і наш свободолюбивий народ. Готуючись до балу, добираючи собі вбрання, нашим студентам довелось зануритись в ту епоху і поцікавитись життям української інтелігенції позаминулого століття. І їх це зацікавило і захопило!» - зауважила Наталя Паламарчук, заступниця директора з виховної роботи ВТФК.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Готувались понад місяць. Тож на паркеті студентського балу разом з професійними танцюристами вальсували дівчата та хлопці одягнені до вимог дрес-коду. Зі сцени у виконанні студентів коледжу лунали пісні не лише українською, а й англійською та французькою мовами. Завершився вечір феєричним мюзиклом «Алладін». Це одвічна історія протистояння добра і зла, перемоги світла над темрявою. Ідея, постановка та хореографія належать учасникам танцювального гурту «Постмодерн», що діє у ВТФК.  

 

Поділитися :