Новини

На честь двох полеглих Героїв у Вінниці найменують вулиці, провулки та проїзди

16 червня 2023, 11:28

Вже найближчої сесії питання найменування 2-х вулиць та провулків, а також 3-х проїздів на честь льотчиків Сергія Пархоменка та Сергія Хоміка надійде на розгляд депутатів міської ради.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, вчора, 15 червня, члени виконкому міської ради схвалили проєкт рішення "Про найменування вулиць, провулків, проїздів у місті Вінниці, в с. Вінницькі Хутори та на території Вінницької міської територіальної громади", за яким, зокрема, пропонується найменувати топоніми міста на честь загиблих Героїв.

"Вже вкотре ідея топонімічного вшанування полеглих об’єднала на експертному майданчику Ради на чолі з заступницею міського голови Галиною Якубович представників різних департаментів, істориків та культурологів, військових та громадськість. У результаті запропонували рішення, що задовольнило усіх, – найменувати у новому 10-му мікрорайоні Вінниці магістральні вулиці на честь Героїв", - розповів директор Музею Вінниці Олександр Федоришен.

Так, в 10-му мікрорайоні на вшанування пам’яті Героя України, льотчика Сергія Пархоменка його ім’я пропонують присвоїти вулиці, провулку та трьом проїздам. А на честь повного кавалера Ордену «За мужність», льотчика Сергія Хоміка – назвати вулицю та провулок. 

Окрім цього, у планах безіменну вулицю в цьому мікрорайоні назвати на честь села Людвиківка, яке зникло під час розростання міста. Відповідно має з’явитися вулиця, два провулки та проїзд Людвиківка. Також невелику ділянку дороги, яка веде до пішохідного переходу і якою можна вийти до Національного музею-садиби М.І. Пирогова, пропонується найменувати Садибною. Таким чином, буде дотримано іще одного принципу найменування – вшанування історичної топоніміки, зокрема зниклих назв.

Поділитися :