Новини

На фасаді гімназії в Тульчинській громаді встановили меморіальні дошки на честь полеглих захисників

19 грудня 2023, 10:51

Пам'ятні дошки відкрили на честь Андрія Швеця і Валентина Балика - випускників закладу, які загинули, захищаючи рідну землю від ворога. 

Про це пишуть у тг-каналі Тульчинської міської ради. На церемонії відкриття були присутні рідні загиблих, жителі села, працівники та учні гімназії, представники влади.

Валентин Балик закінчив Тарасівську гімназію 1994 року, Андрій Швець - у 1996 році. Обидва взяли до рук зброю та стали на захист Батьківщини під час антитерористичної операції/операції об’єднаних сил. Пройшли гарячі бої в Донецькій та Луганській областях. Далі - демобілізація, повернення до цивільного життя.

Під час повномасштабного вторгнення російської федерації на українську землю Валентин та Андрій знову стали на її захист.

Старший солдат Андрій Швець був старшим стрільцем третього мотопіхотного відділення третього мотопіхотного взводу першої мотопіхотної роти військової частини А2896. Загинув Герой 9 грудня 2022 року. Старший солдат Валентин Балик був стрільцем-санітаром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А1619. Його життєва зірка згасла 21 січня 2023 року.

"Усі присутні вшанували пам'ять загиблих Андрія і Валентина та всіх воїнів, які поклали своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України, хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних дошок", - йдеться в повідомленні.

Фото: Тульчинська міська рада

Поділитися :